Evenementen

Elk jaar opnieuw brengen de buren van het Groot Begijnhof leven in de brouwerij (en er rond). Op deze pagina vind je een handig overzicht van al het leuke wat onze buurt te bieden heeft!


Buren op het Groot Begijnhof

Een leefbare buurt, vóór de buurt, dóór de buurt. Dat is waar we elke dag aan werken. Iedereen kent onze rommelmarkt of levende kerststal wel. Maar daarnaast is er ook een verjaardagskaart voor elke jarige, een straatverantwoordelijke die alle vragen beantwoordt, een nieuwsbrief met zoekertjes en fotoreportages, en regelmatig een buurt- of vrijwilligersfeest. Zodat dit Groot Begijnhof binnen de stadsring een “open hof” is waar iedereen zich welkom en thuis voelt!

Evenementen

Muziek op het Groot Begijnhof

Muziek ontbreekt zelden op het Groot Begijnhof. Van live muziek op Pataboem via live muziek bij de Levende Kerststal, tot live muziek op de Rommelmarkt… Ook bij een dagdagelijkse wandeling door het Groot Begijnhof hoort u altijd wel een bewoner muziek maken – dankzij de smalle straatjes en de vele (professionele) muzikant-bewoners weerkaatsen de mooiste tonen door de lucht!

Evenementen

Rommel op het Groot Begijnhof

Elk tweede zaterdag van september kunt u genieten van de meest sympathieke rommelmarkt in deze contreien. Zowel als standhouder of als bezoeker, het is volop genieten van de sfeer en gezelligheid, met een heerlijke mix van buurtbewoners en passanten, live muziek, lekkere hapjes en verfrissende drankjes.

Evenementen

Pasen op het Groot Begijnhof

Pasen op het Groot Begijnhof, dat betekent ’s morgens wakker gemaakt worden door de Paashaas, uit je pyjama springen en samen met nog vele kinderen met slaapoogjes op zoek gaan naar de heerlijkste chocolade-eieren. Pasen betekent ook: een paasbloem aan elk huis, een paaswens voor iedereen, en een glas – of verse warme tomatensoep – tijdens een gezellige buurtreceptie.

Evenementen