Levende Kerststal 2022

Eindelijk zijn daar terug Jozef en Maria met hun baby, en in hun kielzog de engeltjes en de herdertjes, samen met de drie koningen. Na een pauze omwille van u-weet-het-wel, zullen ze terug hun opwachting maken in de stal op het binnenplein van Het Anker. En natuurlijk allen weer in de schitterende kostuums die ooit door handige buurtbewoners zijn gemaakt.

De Levende Kerststal is een jarenlange traditie in het Groot Begijnhof te Mechelen, georganiseerd door ons, de buurtwerking. De Levende Kerststal is een ‘tableau vivant’, met levende figuranten, gaande van het kindje Jezus, Jozef en Maria, engeltjes en herdertjes tot de ezel en schapen. Er is muzikale omkadering, straten zijn sfeervol versierd en op het plein is er een hapje en drankje: smoutebollen, worst op de bbq, verschillende soorten soep en jenever (al dan niet samen te nuttigen), vers getapte Carolus, ...

En ook dit jaar vergeten we onze medemens niet: we zamelen cadeautjes voor kinderen in (0 tot 6 jaar),welke wij bezorgen aan een organisatie die deze op haar beurt bezorgt aan kindjes die het graag zullen aannemen. We zijn op zoek naar nieuw speelgoed, maar giften zijn ook welkom, welke dan zullen omgezet worden in speelgoed. Voor dit alles kan je terecht aan de tent naast de stal, waar je ook een advocaat of een lekkere soep kan nuttigen.

Wat en Waar?

De kerststal staat onder de lichtgevende ster op het binnenplein van brouwerij Het Anker.

Zaterdag 17 december

16u: Opening drank- en eetstalletjes

18u tot 21u: Animatie in en rond de kerststal

tot 22u: Laatste hapjes en jenevers

Zondag 18 december

15u30: Opening drank- en eetstalletjes

16u tot 19u: Animatie in en rond de kerststal

tot 20u: Laatste hapjes en allerlaatste jenevers